Bio

Kay Sleking speelt tango in uiteenlopende formaties. Hij treedt op als solist, als begeleider, in een ensemble of in een orquésta típica. Hij combineert zijn uitmuntende techniek met diepgaande muzikaliteit en swing.

Als contrabassist speelt Sleking onder andere in Gran Orquesta Tipica OTRA en speelde hij in het door hem opgerichtte Orquésta Típica Bélgica. Daarnaast speelt hij ook in trio, kwartet of kwintet formatie.

Als bandoneonist heeft hij een solo programma, afgewisseld met gitaarsolo’s. Daarnaast speelt hij in kleine bezettingen, waaronder zijn gitaartrio Guitarras Tango, waar hij zowel gitaar als bandoneon speelt.

Concertzalen en festivals
Sinds begin jaren negentig treedt Sleking met verschillende musici op in concertzalen in binnen- en buitenland. Hij was onder meer te horen in Het Concertgebouw en De Kleine Komedie in Amsterdam, en in de Rotterdamse Doelen. Hij speelde op het Ullapool Guitar Festival in Schotland, het Healdsburg Guitar Festival in San Francisco en het Festival de Fénétrange in Frankrijk.

Samenwerkingen
Kay Sleking speelde onder anderen met de bandoneonisten Alfredo Marcucci, Leo Vervelde, Victor Hugo Villena, Carel Kraayenhof en met onder andere pianisten Wim Warman (Sexteto Canyengue) & Julian Peralta (Astillero), violist Martijn van der Linden (Astillero). In 2005 richtte Kay Sleking Guitarras Tango op, waarmee hij in binnen- en buitenland optreedt. In 2012 richtte hij Orquesta Tipica Tango Masivo op met o.a. Julian Peralta. In 2016 startte hij met Orquésta Típica Bélgica, dat zich specialiseerde in dans repertoire.

Muziektheater
Vanaf maart 2018 begint hij met Nocturnal Stories, een muziektheater voorstelling waarin hij een verhaal weeft met zijn drie instrumenten.
“De dag dat je niet meer weet waar je naartoe gaat, onthoud gewoon waar je vandaan kwam. Voor mij was het altijd de stem van de instrumenten. Gitaar, contrabas en bandoneon.”

Cd’s
In 2006 kwam zijn solo-cd Guitarra Y Tango uit, met traditionele tango’s in nieuwe arrangementen. Met bandoneonist Victor Hugo nam hij de CD Valdarno op met o.a. nieuwe composities. Met Guitarras Tango nam hij de CD Flor de Lino op en met Martin de Ruiter Tango Noche. Hij speelde mee op verschillende CD’s van collega’s, waaronder de nieuwe CD van Victor Hugo Villena.

Les
Sleking is docent aan de vakgroep Argentijnse Tango van het Rotterdams Conservatorium. Hij geeft o.a. leiding aan het gitaarensemble Guitarras Porteñas en het orquésta típica TOC. Met Guitarras Porteñas en het Orquesta Tipica OTRA speelde hij in 2006 op het tangofestival in Buenos Aires. Daarnaast treedt hij met enige regelmatig op met Guitarras Porteñas. Sleking arrangeert op verschillende niveaus voor diverse ensembles en gitaar, geeft workshops tangogitaar en tango-ensembles en presentaties tangogeschiedenis.

Opleiding
Kay Sleking studeerde klassieke gitaar aan het Amsterdams en Rotterdams Conservatorium. Hij specialiseerde zich tijdens zijn master studie in de Argentijnse tango aan de Vakgroep Argentijnse Tango van het Rotterdams Conservatorium, bij de Argentijnse gitarist, arrangeur en componist Coco Nelegatti. Hij was laureaat voor zijn afstudeerconcert en werd aangenomen als hoofdvakdocent aan de vakgroep.